tripadvisor escape room amsterdam 2020

Amsterdam Waterlooplein

Ontdek onze spannende escape rooms in Amsterdam. Van het ideale teamuitje tot een gezellig dagje uit met vrienden of familie. Bij Escape World Amsterdam vind je de ideale escape room activiteit!

Boek nu

6 kamers

36 personen tegelijkertijd

Kamers in Nederlands en Engels

De leukste escape rooms in Amsterdam

Ben je op zoek naar de spannendste en leukste escape rooms in Amsterdam? Escape World is the place to be! Professionele kamers, intrige, unieke thema’s, spanning en sensatie komen allemaal samen bij de escape rooms van Escape World in Amsterdam.

Prijzen

Spel van een uur
€ 70
PER GROEP
2 Personen

Spel van een uur
€ 89
PER GROEP
3 Personen

Spel van een uur
€ 99
PER GROEP
4 Personen

Spel van een uur
€ 115
PER GROEP
5 Personen

Spel van een uur
€ 130
PER GROEP
6 Personen

BOEK NU ONLINE EEN ESCAPE ROOM IN AMSTERDAM

Online boeken? Dat doe je bij ons heel eenvoudig en snel via het online boekingsformulier. Vaak kun je zelfs nog last minute bij ons terecht. Is de kamer die je wilde volgeboekt? We kunnen je verzekeren dat iedere kamer een echte uitdaging is en een unieke beleving voor iedereen.

Kamers

CABIN IN THE WOODS

 Strijd in 2 dezelfde battle kamers! 
Moeilijkheidsgraad

age icon 12
Vanaf 12 jaar
2 tot 6 personen
InfoBoek nuBoek vandaag

The Flying Dutchman

Moeilijkheidsgraad

Vanaf 9 jaar
2 tot 6 personen
InfoBoek nuBoek vandaag

THE CHOCOLATE FACTORY

Moeilijkheidsgraad

age icon 12
Vanaf 12 jaar
2 tot 6 personen
InfoBoek nuBoek vandaag

MIDNIGHT MAGIC

Moeilijkheidsgraad

Vanaf 9 jaar
2 tot 6 personen
InfoBoek nuBoek vandaag

THE MISSING BRIDE

Moeilijkheidsgraad

age icon 12
Vanaf 12 jaar
2 tot 6 personen
InfoBoek nuBoek vandaag

Escape Room Experiences

ESCAPE ROOM BOX VOOR THUIS

Ervaar deze unieke escape room box voor thuis vol prachtig vormgegeven interactieve puzzels, online breinbrekers en cryptische boodschappen uit een andere wereld dan de onze! Begeef je in de schijnbare veiligheid van jouw huis in dit occulte avontuur. De dode spreken, het is aan jou om te luisteren. Ga je de uitdaging aan samen met vrienden en familie?

infoBestel nu
Message from Beyond - escape box voor thuis

THE SECRET LEGACY

Ga met Julia mee op onderzoek uit en voltooi de laatste expeditie van haar vermiste ouders. Ontdek schatten, verken mysterieuze locaties en omzeil gevaarlijke valstrikken terwijl je de ontdekking van de eeuw achterna jaagt. Vind met je groep eeuwige roem of wordt uiteindelijk gevangen in een vergeten wereld. Je hebt het zelf in de hand... Het avontuur roept. Durf jij het aan?

infoBoek nu

De kamers van Escape World Amsterdam

In Amsterdam heb je de keuze uit 6 spannende escape rooms. Met verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden zit er zeker een kamer bij die bij jullie past. Of dit nu voor 2 personen is of met een groep tot wel 6 personen.

Ga bijvoorbeeld de uitdaging aan in onze Cabin in the Woods escape room. In deze identieke escape rooms in Amsterdam kun je als groep battlen tegen elkaar. Perfect als teambuilding activiteit of om ‘oud’ tegen ‘jong’ te laten strijden. Eens kijken wie er sneller is!

The Flying Dutchman escape room in Amsterdam neemt je mee in de geschiedenis van de Vliegende Hollander. Krijgen jullie het voor elkaar om in 60 minuten de schat van kapitein Davy Jones te stelen?

The Chocolate Factory escape room lijkt op het eerste oog een escape room in Amsterdam die alleen bedoeld is voor kinderen. Maar het tegendeel is waar, deze escape room is ook zeer uitdagend voor volwassenen.

The Missing Bride is onze nieuwste escape room op Waterlooplein. De Escape Room speelt zich hier ook af, want jullie kruipen in de huid van een rechercheteam van bureau Waterlooplein! Vinden jullie de Missing Bride op tijd terug?

Voor onze meest betoverende escape room in Amsterdam zit je goed bij Midnight Magic!! Als tovenaars gaan jullie proberen om jullie toverstokken terug te krijgen om je te verweren tegen het kwaad. Gaat het jullie op tijd lukken om je toverstok weer te bemachtigen?

Veelgestelde vragen

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over een van onze escape rooms in Amsterdam Waterlooplein? Of wil je een aanvraag doen voor een grote groep, zoals meerdere kamers in een keer? Neem gerust contact op, we beantwoorden graag al je vragen.

1. Welke maatregelen hebben wij getroffen ivm het Coronavirus?

– Vanzelfsprekend zijn onze bijeenkomsten geschikt voor minder dan 100 mensen
– Wij zorgen er voor dat er geen personeel werkzaam is dat last heeft van neusverkoudheid,hoesten,keelpijn en/of koorts, zoals de Rijksoverheid heeft aanbevolen. Vanzelfsprekend schudden wij geen handen.
– Indien gasten last hebben van bovenstaande gezondheidsklachten vragen wij hen hun boeking te verzetten voordat zij bij ons op locatie zijn.
– Wij vragen onze gasten voor en na het spelen van de Escape Room hun handen te wassen
– Wij verzorgen extra schoonmaakwerkzaamheden, met speciale aandacht voor voorwerpen die veelvuldig worden aangeraakt/ gebruikt
– Er is de mogelijkheid voor spelers te spelen met (wegwerp) handschoenen tijdens het spel
– Ons wijzigingsbeleid is tijdelijk versoepeld; uitstellen van de boeking kan altijd zonder kosten
– Wij volgend de adviezen van de RIVM op de voet en nemen extra maatregelen indien nodig.

2. Is het eng?

Alleen in de “Cabin in the Woods” hangt er op een gegeven moment een wat spannende sfeer. Verder zijn er geen grote fear factors of fysieke activiteiten aanwezig in onze escaperooms. De Cabin in the Woods is alleen geschikt voor jonge kinderen onder begeleiding van een volwassene. Alle andere kamers zijn wel geschikt voor jonge kinderen vanaf 9 jaar. Voor meer informatie zie punt 5: Is het geschikt voor kinderen?

3. Waarom Escape World Waterlooplein?

Boek bij ons als je op zoek bent om een leuke en niet te vergeten tijd aan te gaan met vrienden, familie of collega’s. Wij garanderen de meest sfeervolle escaperooms van Nederland aan te bieden, waarin ook het verhaal en gave technische snufjes naadloos in elkaar overgaan. Bovendien zitten wij in hartje Amsterdam, waarbij diverse restaurants in de buurt liggen.

4. Welke Thema's hebben jullie?

We hebben momenteel 5 kamers met 4 verschillende thema’s (2x Cabin in the Woods, 1x The Flying Dutchman en 1x The Chocolate Factory en 1x The Missing Bride). Elk thema is compleet anders, interessant en spannend.

5. Is het geschikt voor kinderen?

We geven ook kinderfeestjes bij Escape World Waterlooplein. Hierbij is de minimumleeftijd 9 jaar voor The Flying Dutchman en 12 jaar en ouder voor de overige kamers. Bij de Cabin in the Woods dienen volwassenen mee te gaan ter begeleiding. Ook hanteren we een minimum aantal van 4 en max 7 kinderen per spel. Meer informatie en flyers kunt u hier vinden.

6. Kunnen we tegen elkaar spelen in hetzelfde thema?

Jazeker! We hebben 2 dezelfde Cabin in the Woods escaperooms. Dus met een groep tot 12 personen kun je dus in twee teams gelijktijdig hetzelfde avontuur aangaan in deze kamers! Als je zin hebt in een wedstrijdje, ga dan zeker de strijd met je vrienden, familie of collega’s aan!

7. Voor hoeveel mensen is er plek?

Er is momenteel plek voor 36 mensen tegelijkertijd in 6 escaperooms. Indien er sprake is van een groter aantal, moet men een tweede ronde erbij boeken. : Bij 2 rondes hebben wij tal van mogelijkheden om er een leuke evenement van te maken; zie ook bedrijfsuitjes

8. Bieden jullie ook arrangementen voor grotere groepen?

Wij bieden ook arrangementen voor groepen vanaf 20 personen. Mail naar [email protected] voor de mogelijkheden.

9. Bieden jullie ook speciale bedrijfsuitjes aan?

Absoluut! Escape World is gespecialiseerd in bedrijfsuitjes en wij bieden events aan die fun en uitdagend zijn. Het concept is gebaseerd op leren door spel en samenwerking, en is daardoor erg geschikt voor teambuilding. Het is geschikt voor alle leeftijden en vergt geen fysieke inspanningen. Neem contact op met [email protected] voor meer informatie en prijzen.

10. Kan ik ook een privé event organiseren/ speciaal verzoek aanvragen?

Wil je een privé evenement organiseren waar je alle kamers voor jullie alleen tot je beschikking hebt? Het is het ideale uitje voor je vrijgezellen, huwelijks- of verjaardagsfeest! Wat dacht je van je huwelijksaanzoek in een escaperoom, een avondje escapen afsluiten in een IJsbar of een hele dag organiseren voor singles? Neem contact op met [email protected] voor meer informatie en prijzen.

11. Wanneer kan ik een escaperoom spelen?

Wij zijn op iedere week geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 uur tot 22:00 uur. Elke zaterdag en zondag zijn wij geopend van 11:30 tot 22:00.
Kijk op onze boekingspagina voor de beschikbaarheid.

12. Ik hou niet van spelletjes, waarom zou ik dit wel leuk vinden?

Omdat het geen spel is zoals andere spellen die je kent. Het is als een live computerspel waarin je in een filmdecor belandt en zelf puzzels moet oplossen. We weten haast zeker dat je een onvergetelijke tijd zult meemaken, om daarna gezamenlijk een drankje te doen en met je vrienden op de foto te gaan.

13. Hoe speel ik een escaperoom?

Als we antwoord zouden geven op deze vraag dan zouden we heel de verrassing en ervaring verklappen. Laten we het erop houden dat het een van meest spannende en avontuurlijke manieren is om met je vrienden, familie of collega’s door te brengen. Het spel zelf houdt in dat jullie samen moeten ontsnappen uit een kamer door een mysterie op te lossen. Los het mysterie op en ontsnappen binnen 60 minuten. Klinkt dit allemaal wel heel simpel? Kom het dan maar gauw ervaren!

14. Waar kan ik parkeren?

Wij zitten midden aan het Waterlooplein in hartje centrum, dus je kunt alleen betaald parkeren in de parking Waterlooplein: Valkenburgerstraat 238, 1011 ND Amsterdam. Vanuit daar ligt onze locatie op 2 minuten loopafstand.

15. Zijn jullie escape rooms ook toegankelijk of geschikt voor mensen in een rolstoel?

Deze locatie is helaas niet rolstoeltoegankelijk. De kamers Chocolate Factory of Cabin in the Woods zijn mogelijk geschikt indien je slecht ter been bent. De  kamer “Missing Bride” is geschikt voor personen die doof of slechthorend zijn.

Locatie

LIGGING VAN ESCAPE WORLD AMSTERDAM

De escape rooms van Escape World liggen centraal gelegen aan het Waterlooplein, in het centrum van Amsterdam. Het is gemakkelijk en snel bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station. Ben je klaar met de escape kamer? Dan loop je gemakkelijk het centrum van Amsterdam in voor heerlijk eten of een activiteit. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan ook onze samengestelde arrangementen!!

Routebeschrijving

HOE KOM IK OP AMSTERDAM WATERLOOPLEIN?

We zitten om de hoek van de koffiezaak op Waterlooplein, op 50m afstand van het beroemde Rembrandt huis. Met het openbaar vervoer is het de beste optie om de metro te pakken en uit te stappen bij de halte Waterlooplein (de tweede halte na Centraal Station), op de Nieuwe Hoogstraat. Vanaf hier steek je het Waterlooplein over en loop je de Houtkopersdwarsstraat in. Vanaf de metro ongeveer 2 minuten lopen.

Plan je route

Corona maatregelen

We hebben verschillende maatregelen getroffen om veilig een escape room bij ons te spelen wanneer de escape rooms geopend zijn. Houd voor de actuele status over de mogelijkheid te spelen in de gaten op onze website.

Bekijk alle maatregelen

Houtkopersdwarsstraat 3
1011 NK Amsterdam

Openingstijden

Zaterdag
Open 11:30
Gesloten 22:00

Dinsdag – Zondag
Open 13:00
Gesloten 22:00

Logo Escape World

Escape World

Escape World is al jaren expert in het creëren van een geweldige escape ervaring, van kleinschalige familie- of vriendenuitjes tot complete groepsactiviteiten!

Vacatures
Franchise
Escape World Exclusief
Cadeaubon

Boek een Escape Room