Hoe werkt een Remote Escape Room?

Tijdens de coronacrisis hebben Escape Rooms niet stilgezeten. Bij Escape World zijn we hard voor onze escape room enthousiastelingen aan de slag gegaan en hebben een Live Remote Escape Room ontwikkeld. Omdat dit een heel nieuw concept is ontvangen we regelmatig vragen hoe een remote escape room precies werkt.

We zien tevens dat de vraag naar deze type escape rooms hard groeit, óók in een anderhalve meter economie. Daarom hebben we de belangrijkste vragen gebundeld in een FAQ voor remote escape rooms:

Wat is een Remote Escape Room?

Zoals de naam al zegt speel je bij een remote escape room de kamer op afstand. Via een live videoverbinding sta je in contact met een gamemaster die zich op dat moment in de kamer bevindt. Jullie moeten samen proberen de puzzels en mysteries van de kamer op te lossen voor het uur voorbij is.

Het spel bevindt zich écht in een kamer maar je speelt met je groep vanuit huis. Je kan samen achter één computer deelnemen, of iedereen vanaf zijn eigen computer. Je kan dus ook vanuit verschillende locaties spelen! Je team kan het spel “besturen” door met de gamemaster te communiceren en deze te coördineren wat deze moet doen in de kamer. Als jullie bijvoorbeeld willen dat ze het boek naast het bed openen, zal de gamemaster daarheen gaan op jullie instructies en dat doen.

De tijd om te ontsnappen uit de escape room is 60 minuten. Dit is exclusief de uitleg en de introductie.

Nadat je een remote escape room geboekt hebt sturen we je de dag voor je geplande tijdvak een e-mail waarmee je kan inloggen op onze online omgeving. Je hebt geen technische kennis nodig om te spelen.

Wat heb je nodig om te spelen?

Voor een optimale ervaring heb je een redelijk snelle internetverbinding nodig, minimaal 15 Mbps. Je kan dat hier testen. Als je verbinding niet snel genoeg is, probeer dan om bekabeld internet te gebruiken of om dichter bij het modem te gaan zitten.

Ons portal vereist een computer (telefoons en tablets worden niet ondersteund) met een moderne webbrowser zoals Edge, Chrome of Firefox. Safari en Internet Explorer worden niet ondersteund.

Als je een adblocker gebruikt vragen we je die tijdelijk uit te schakelen. Deze kan namelijk de verbinding met de gameserver blokkeren.

We raden het aan om een webcam te gebruiken, maar dit is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je een headset gebruikt, het liefst met microfoon. Anders horen je teamgenoten zichzelf dubbel wat overleggen lastiger maakt. Als je je audio en webcam wilt testen kan je dat doen door naar https://meet.jit.si/ te gaan en op ‘Go’ te klikken.

Hoe bestuur je de Remote Escape Room?

Gedurende het spel heb je een live camerabeeld vanuit het oogpunt van de gamemaster. Je kan met elkaar praten en de gamemaster zodoende ook instructies geven. Uniek aan ons platform is dat je ook een inventaris tot je beschikking hebt. Hier zie je de gevonden voorwerpen en kan je ze vergroten om rustig te bekijken. Tevens is er een plattegrond zodat je ten allen tijden overzicht kan behouden

Boek nu

Met hoeveel kun je maximaal een remote escape room spelen?

Vanwege een goede verbinding en ook de uitdaging die komt kijken bij samen remote ontsnappen raden wij aan om een live remote escape room met maximaal 6 spelers te doen. Het is mogelijk om met maximaal 6 verbindingen tegelijkertijd in te loggen.

Uit de praktijk is gebleken dat bij Remote Escape Rooms een kleiner aantal spelers positieve effecten heeft op de uitkomst. Dit voorkomt namelijk ruis bij het overleggen en zorgt ervoor dat jullie game master efficiënter de puzzels kan oplossen!

Voelt het als een echte escape room?

Een Remote escape room is anders dan een escape room op een fysieke locatie. Het is niet minder leuker dan een fysieke escape room, maar wel anders! Omdat je de ruimte via een camera ervaart en je iemand opdrachten geeft die je normaal zelf zou uitvoeren zorgt voor compleet nieuwe uitdagingen. Jullie aansturings kwaliteiten worden écht op de proef gesteld!

Een aantal andere aspecten die verschillen van een fysieke escape room:

  • De focus ligt meer op het oplossen van de puzzels. Je zult ervaren dat de nadruk minder ligt op het “aftasten” van fysieke opties, maar meer op het slim nadenken én overleggen over de puzzels. Alleen zo zullen jullie binnen 60 minuten de puzzels kunnen kraken!
  • Het spel is chronologisch, dus stap voor stap – Aangezien er slechts één gamemaster is, moeten jullie de puzzels één voor één oplossen. De uitdaging is uiteraard dat je al nadenkt over de volgende puzzel, terwijl je een puzzel aan het oplossen bent
  • Andere “sensatie” – Je ervaart andere emoties en druk dan in een fysieke escape room. Waar in een fysieke escape room meer het “opgesloten” ontsnap gevoel zult ervaren, is bij een remote escape room vooral de spanning en voldoening van het oplossen van puzzels aanwezig. Hebben jullie het in je om de frustraties te overmeesteren en deze om te zetten in een strategische denkwijze?

Waar moet je mee rekening houden als je samen remote speelt?

Samenwerken is nóg belangrijker. De gamemaster kan immers maar 1 opdracht tegelijkertijd uitvoeren. Je zult samen goed op elkaar afgestemd moeten zijn en als één instructies doorgeven aan jullie gamemaster!

Daarnaast is het belangrijk dat je bij de kennismaking met jullie gamemaster aangeeft hoeveel “hulp” je wilt. Je kunt tijdens het spel hints vragen, maar het is leuker als jullie zelf aangeven hoe behulpzaam de gamemaster moet zijn.

Wat kost een Remote Escape Room?

Een Remote Escape Room bij Escape World kost tijdens de introductie €69,- per spel. Het spel kan gespeeld worden tot 6 spelers voor het oplossen van de puzzels. Bekijk ook de vraag: met hoeveel spelers kun je een remote escape room spelen?

Boek nu
Logo Escape World

Escape World

Escape World is al jaren expert in het creëren van een geweldige escape ervaring, van kleinschalige familie- of vriendenuitjes tot complete groepsactiviteiten!

Vacatures
Franchise worden
Escape World Exclusief
Cadeaubon

Boek een Escape Room