City Game Tilburg

Het Verloren Kunstwerk van Koning Willem II

Willem II, koning der Nederlanden in de 18e en 19e eeuw was een gelovig man, dronk graag een pilsje (de eerste Prins Pils?) en een fervent kunstliefhebber. Vlak voor zijn overlijden had hij een lening van 1 miljoen gulden afgenomen om zijn kunstcollectie uit te bereiden. Om de lening terug te betalen is de kunst geveild. Maar niet alles is geveild en niet al het geld is daarmee opgehaald! Eén kunstwerk ontbreekt: Willem’s favoriete schilderij en niemand heeft het gezien…

Kan jij erachter komen waar het verloren kunstwerk is gebleven….?

Uiteraard is deze spannende City Game in Tilburg niet voor zomaar voor iedereen bestemd… Kun jij door alle geruchten heenkijken en het mysterie te ontrafelen?

Boek nu!Arrangement incl. Escape Room

Startlocatie: Escape World Tilburg

escape homebox

1,5 uur spelplezier

spel escaperoom tijd

Ontdek Tilburg!

4 tot 36 personen

Personen escaperoom
city game amsterdam in between header

CITY GAME TILBURG

Spelenderwijs de stad ontdekken

Ontdek Tilburg aan de hand van een spannende citygame! Verken de smalle straatjes van Tilburg met een unieke blik, vol uitdagende opdrachten en met een verrassende ontknoping. Met dit unieke stadspel kun je activiteiten met elkaar afwisselen: wanneer de eerste groep de citygame speelt, kan een andere groep uit een Tilburgse Escape Room ontsnappen! Na 1,5 uur wisselen jullie het avontuur af.

  • Buitenspel in hartje Tilburg
  • Afstand: 2,7 KM
  • Moeilijkheidsgraad 3/5
  • Grote en kleine groepen

Het verloren Kunstwerk van Koning Willem II

Kom erachter waar Willem’s favoriete schilderij is...

Willem II, koning der Nederlanden in de 18e en 19e eeuw, was groot liefhebber van Tilburg. Hij zei dan ook over deze stad: “Hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig”. Hij verbleef
hier dan ook graag en veel van de vrienden die hij het meest vertrouwde, kende hij uit Tilburg. Hij was een gelovig man, dronk graag een pilsje (de eerste Prins Pils?) en was een fervent kunstliefhebber.

Na de veiling van de kunstcollecte ontbreekt één kunstwerk  Willem’s favoriete schilderij. Er geruchten dat Willem’s vertrouwelingen hier wat vanaf wisten en dat zij informatie verstopt hebben in de stad. Kan jij erachter komen waar het verloren kunstwerk zich bevindt?

Boek nu!Of boek een arrangement »

De stad Tilburg in!

Het stadsspel start bij onze Escape World locatie aan de Stationsstraat. Hier ontvangt elk team een korte uitleg en wordt de mysterieuze spelkoffer overhandigd. Vanaf locatie Station leidt het spel jullie verder de stad in en ontdekken jullie uitdagende puzzels op bijzondere locaties.

Ontdek Tilburg spelenderwijs en los het mysterie op!

  • Buitenspel in hartje Tilburg
  • Slimme spelkoffer met GPS
  • Grote en kleine groepen
Boek nuOf boek een arrangement »

Spelkoffer met GPS

In de mysterieuze schilderskoffer zit een GPS verwerkt die het avontuur op de voet volgt en jullie op specifieke locaties in de stad aan het werk zet. Door alle puzzels tijdig op te lossen kunnen jullie erachter komen waar het kunstwerk van Willem te vinden is.

Unieke puzzels op locatie

Om het verloren kunstwerk op te kunnen sporen, lossen jullie raadsels op specifieke locaties op. De koffer bevat hulpmiddelen, raadsels en kaartjes, maar ook Tilburg zélf maakt onderdeel uit van het spel. Kan je niet wachten o, in het mysterie te duiken? Boek dan nu!

Ervaringen van deze City Game

We vonden de zoektocht een heel aangename ervaring waarbij we de stad Amsterdam op een leuke manier hebben ontdekt. De zoektocht bracht ons naar plekjes waar we anders nooit komen. Het spel zat ook heel goed in elkaar en we konden die op eigen tempo uitvoeren.

Danielle

Ongelooflijk leuk spel dat goed in elkaar zit. Je leert de stad op een andere manier kennen. Wij speelden met het gezin (4 volwassenen) en vonden de moeilijkheidsgraad zeer aangenaam. Zeker niet te moeilijk, maar ook niet te gemakkelijk. Het spel bevat interactieve taken en er zitten hier en daar wel lastige opdrachten in. We speelden het spel met 2 personen wat goed te doen was! Zeker een aanrader!

Sophie

De city game in Amsterdam van Escape World is een fantastische ervaring! Het combineert puzzels en raadsels met een verkenning van de stad, waardoor het een leuke en interactieve manier is om Amsterdam te ontdekken. De game is goed ontworpen en biedt een uitdagende en meeslepende ervaring voor spelers van alle niveaus.

Bart & familie

Groepen & arrangementen

Perfect team- of groepsuitje

Op pad met vrienden, familie of collega’s in Tilburg? Ervaar dan dit unieke stadsspel. Daag elkaar uit met opdrachten en werk toe naar een verrassende ontknoping. Met meerdere personen? Wissel elkaar af en speel het spel tegen elkaar in een spannende tijdsrace! Het kunstwerk van Willem wacht op jullie..!

1,5 uur
4 tot 36 personen
21,- p.p.
Boek nu

Combineer met een Escape Room!

Deze city game is perfect te combineren met een magische escape room in Tilburg bij Escape World. Wanneer de eerste groep zich in de escape rooms bevindt, speelt de andere groep de citygame. Na 1,5 uur wisselen jullie van avontuur. Zo combineer je de city game en hoeft geen van de groepen te wachten!

3 uur
10 tot 70 personen
35,- p.p. (inclusief escape room!)
Arrangement aanvragen

Boek deze City Game direct online!

Escape room +
City game

35,- p.p.
5 – 70 personen
3 uur

Als arrangement boeken

in combinatie met Escape Room

Veelgestelde vragen

Hoe speel je deze city game en wat heb je nodig?

Om deze city game te kunnen spelen, heb je alleen de mysterieuze schilderskoffer nodig. Zelf hoef je niets mee te nemen. We vragen jullie om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Onze gamemaster geeft jullie dan een korte uitleg én natuurlijk de schilderskoffer. Verder is het aan jullie!

Met hoeveel mensen kan ik het spel spelen?

De city game is te spelen vanaf 3 mensen. Door groepen af te wisselen kunnen groepen tot wel 70 mensen het spel ervaren!

Voor welke leeftijd is het stadsspel geschikt?

Het stadsspel kan zelfstandig gespeeld worden door iedereen vanaf 16 jaar. Onder begeleiding zijn ook spelers vanaf 12 jaar welkom. Het spel is niet eng en bevat geen expliciete onderwerpen.

Is this city game suitable for English speaking players?

Absolutely! Our Gamemasters can give the instructions in English and will fill your mysterious suitcase with English puzzles and clues. Enjoy the game!

Hoe lang duurt de city game?

Het spel duurt tussen 1 en 1,5 uur. Boek je de city game in combinatie met een Escape Room? Dan duurt het geheel ongeveer 3 uur.

Wat is de prijs van het stadsspel?

De city game kan geboekt worden voor 16,50 p.p. (vanaf 3 personen). Boek je het buitenspel in combinatie met een Escape Room? Dan is de combinatieprijs 35,- p.p. inclusief de Escape Room!

Ik heb een andere vraag

We staan voor je klaar! Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Logo Escape World

Escape World

Escape World is al jaren expert in het creëren van een geweldige escape ervaring, van kleinschalige familie- of vriendenuitjes tot complete groepsactiviteiten!

Vacatures
Samenwerken
Escape World Exclusief
Cadeaubon

Boek een Escape Room