We hebben het thuisspel Message from Beyond laten testen door enthousiaste Escape Room fans! We delen graag de eerste review van het spel:

 

Wat vond je van het thuisspel “Message from Beyond”?

Wat een mega super gave escaperoom!!!! We (ik en mijn 18-jarige dochter) zijn er gisterenmiddag aan begonnen tussen door hebben we gegeten en na het eten gingen we fanatiek weer door. Mijn dochter wilde ’s avonds eigenlijk nog ergens heen, maar ze vond het spel zo leuk dat ze door is blijven spelen (dat wil echt wat zeggen!!!). Heel cool dat je zelf mengseltjes moet maken en met een speciale brander tekst zichtbaar moet maken, en ook de filmpjes en de z.g.n. inkomende gesprekken waren te gek.

We hebben zo nu en dan wel gebruik moeten maken van de hints, die zijn overigens heel duidelijk. Op een gegeven moment moet je met de geboortedata drie getallen krijgen (numerologie), maar het derde getal hebben we afgekeken bij de oplossingen (gelukkig zaten die er ook bij 🙃 ) . De laatste code om de vloek te verbreken vond ik ook ingewikkeld. We hadden de juiste volgorde, maar kwamen er niet uit welke kaarten bij welk symbool hoorde, die hebben we dus ook gespiekt.

Oh ja, ook de namen vond ik vaak grappig gevonden. Er zitten veel leuke verwijzingen in waarvan je twijfelt of ze ook echt nodig zijn!

Zijn er ook punten van kritiek?
Een klein puntje, in het document over de terechtstelling van de heksen gaat het op een gegeven moment over een krantenjongen, ik vraag me af of die destijds al bestond en of de gewone mensen dus ook de krant lazen.

 

Wat is het eindoordeel?
Dit spel zou de hoogste score moeten krijgen, ik zou hem iedereen aanraden.